Chicagoguiden
1 Start
2 Om Chicago
3 Innan du reser
4 Resan
5 Chicagoguiden
6 Om oss
 » Hotell i Chicago           » Restauranger i Chicago           » Attraktioner i Chicago           » Shopping i Chicago           » Barer och klubbar i Chicago
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Chicago
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Chicago
- Reseguidens startsida
- Hotell i Chicago
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Sevärdheter i Chicago

Chicago är en stad som är fylld av roliga sevärdheter och utflyktsmål för hela familjen. Oavsett om du är här över en weekend eller några veckor, finns det gott om attraktioner och liknande att ”slå ihjäl tiden med”!

Om du av någon anledning skulle tröttna på det Chicago har att erbjuda, kan man fördel t.ex. hyra en bil och bege sig av till någon närliggande stad.

Här nedan har vi presenterat några av våra favoriter i Chicago:

Chicagos sevärdheter

Shedd Aquarium

Shedd Aquarium är ett gigantiskt akvarium i Chicago. Akvariet, som under många år var världens största, har över 25 000 fiskar, det var också världens första akvarium som hade fiskar för saltvatten. Förutom fiskar finns här ormar, fåglar, insekter och liknande djur. Särskilt spektakulärt och uppskattat är en lång inglasad tunnel där man går vid stora, ovanliga fiskar och får se dem på mycket nära håll. Akvariet har årligen två miljoner besökare och det är Chicagos mest populära kulturattraktion sett till antal besökare. Anläggningen ligger vid två kända museum (Adler Planetarium och Field Museum of Natural History), så alla i familjen kan hitta något roligt att göra.

Sears Tower (Willis Tower)

Sears Tower, eller Willis Tower som det korrekta namnet numera är sen ett annat fastighetsbolag köpte huset, är Chicagos och USA:s högsta skyskrapa tillika världens femte högsta byggnad. Det magnifika tornet byggdes i början av 1970-talet och sträcker sig över 500 meter upp i luften fördelat på 108 våningar. Att besöka Sears Towers ”The Skydeck” är så gott som ett måste när man besöker Chicago. Här ges en riktigt imponerande utsikt över staden från den 103:e våningen. Faktum är att man kommer så högt upp i byggnaden att man kan känna hur den rör sig med vinden om det är en blåsig dag. Man får betala en liten entréavgift (och ibland köa relativt länge) för att sedan åka en närmast overkligt snabb hiss. Uppskattas av de allra flesta!

Field Museum of Natural History

Field Museum of Natural History, eller The Field Museum som det ofta kallas, är ett mycket känt museum i Chicago. Här finns sammanlagt över 21 miljoner arter (alla visas dock inte upp) och museet har haft många världsberömda utställningar såsom Sue (världens största och mest kompletta Tyrannosaurus Rex-dinousarie) och en gigantisk utställning av indianska föremål. Museet är antagligen mest känt för sina stora dinousarieutställningar, vilka brukar fascinera såväl stora som små.

Chicago Museum of Science and Industry

Chicago Museum of Science and Industry är en riktig juvel i Chicago. Ett stort museum för den natur- och teknikintresserade som bland annat inhyser en fungerande kolgruva, en tysk ubåt från andra världskriget, en 330 meter lång järnväg och NASA-rymdfärjan som användes på Apollo 8. Rekommenderas!

Oak Street Beach

Oak Street Beach är en känd strand utmed Lake Michigan i Chicago. Sällan stöter man på en så välhållen och  somrig strand i storstadsmiljö som Oak Street Beach. Tänk dock på att Chicago inte har ett särskilt milt klimat, men det kan ändå vara roligt att besöka.

Lincoln Park Zoo

Lincoln Park Zoo är ett gratis zoo i Lincoln Park i Chicago. Detta zoo grundades redan år 1868 och har sen dess varit en av Chicagos mest berömda turistattraktioner. Här finns bland annat isbjörnar, pingviner, gorillor, reptiler, apor och andra roliga djurarter!

Millenium Park

Millenium Park är en allmän park som ligger i utkanten av Chicago. Den spänner över närmare 100 000 kvadratmeter och är idag Chicagos näst mest välbesökta turistattraktion. Om du har lite tid över kan ett besök på Millenium Park vara en mycket väl spenderad eftermiddag!

Art Institute of Chicago

Ett av Nordamerikas och kanske världens mest framstående konstmuseum. Ett mecka för den konst- och kulturintresserade!

 

Sears (Willis) Tower

Chicago city centre

Skyskrapa i Chicago

Letar du efter hotell i Chicago?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Chicagoguiden.nu - gratis resguide reseguide till Chicago i USA
Läs om Shedd Aquarium, Sears Tower (Willis Tower), Lincoln Park Zoo, Art Institute of Chicago, Field Museum of Natural History och mer i Chicagoguiden