Chicagoguiden
1 Start
2 Om Chicago
3 Innan du reser
4 Resan
5 Chicagoguiden
6 Om oss
 » Hotell i Chicago           » Restauranger i Chicago           » Attraktioner i Chicago           » Shopping i Chicago           » Barer och klubbar i Chicago
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Chicago
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Chicago
- Reseguidens startsida
- Hotell i Chicago
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Resa till Chicago

Att resa till Chicago med flyg blir allt billigare

Att ta sig till Chicago från Sverige har blivit allt billigare under de senaste åren tack vare den ökade konkurrensen på flygmarknaden. Idag trafikeras Stockholm-Chicago, Köpenhamn-Chicago och flera andra interkontinentala linjer av flera olika flygbolag, och man kan nästan alltid hitta mycket prisvärda biljetter.

Att boka flyg på nätet kan vara förknippat med viss risk, i och med att du i princip alltid måste lämna ut ditt kreditkortsnummer. Just därför är det viktigt att hålla sig till de stora, kända aktörerna. Det är dessutom bra om något skulle hända, så att du snabbt kan få hjälp.

Vi har stora personliga erfarenheter av MrJet och kan varmt rekommendera dem:

  • MrJet


Boka flygresa från Stockholm

Från Stockholm/Arlanda flyger SAS direkt till Chicago. Flygresan tar c:a 8 timmar. Vi rekommenderar att du använder den här länken för att boka din resa:

  • MrJet

Boka flygresa från Köpenhamn

Från Köpenhamn flyger SAS till Chicago. Flygresan tar c:a 8 timmar. Vi rekommenderar att du använder den här länken för att boka din resa:

  • MrJet

Boka flygresa från Lodon

Från London flyger bland annat American Airlines, Delta, British Airlines och Virgin Atlantic direkt till Chicago. Vi rekommenderar att du använder den här länken för att boka din resa:

  • MrJet


Här har vi listat några matnyttiga tips för dig som ska flyga till Chicago:

- Boka flygbiljetterna i god tid
Ju tidigare du bokar dina flygbiljetter, desto billigare blir det. Så enkelt är det. Vi ser därför gärna att du bokar dina flygbiljetter till Chicago minst 1-2 månader innan du ska resa.

- Jämför priser
Priserna kan variera oerhört på olika webbsidor, därför är det viktigt att jämföra priserna innan man reser. Ovan har vi listat de resebyråerna på nätet som vi rekommenderar.

- Elektronisk biljett
Nästan alla flygbolag erbjuder dig elektronisk biljett till Chicago. Det är billigare, enklare och smidigare; med andra ord något du bör utnyttja. Men kom ihåg att ta mig dig din orderbekräftelse till flygplatsen!

- Tilläggsförsäkringar
I princip alla flygbolag och resebyråer erbjuder olika tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd på resor till Chicago. Oftast kostar dessa mellan 100 och 300 kronor.

- Service på planet
Serviceskillnaderna på plan från Norden till Chicago är ganska stora. Flygbolagen erbjuder flera olika klasser, där Economy är den enklaste (dock ingår alltid mat och dryck) och Business Class är den lyxigaste. I Business Class får du numera riktiga "lie-flat"-stolar som kan fällas till en riktig säng. Med SAS får du ett riktigt täcke, en bar och riktigt bra mat i Business Class. Dessutom ingår flygplatslounge, fast track genom säkerhetskontrollen och mycket mer.

- Hyrbil
Är du intresserad av att boka en hyrbil i Chicago? Inga problem, de resebyråer vi tipsar om ovan erbjuder i princip alla prisvärda hyrbilar från kända företag såsom Hertz, Avis och Budget. Notera att det är mycket billigt att hyra bil i USA. Läs mer på USAsidan och USA Road Trip.

- Hotell
Hittar du här på Chicagoguiden
  

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Chicagoguiden.nu - gratis resguide reseguide till Chicago i USA
Läs om Shedd Aquarium, Sears Tower (Willis Tower), Lincoln Park Zoo, Art Institute of Chicago, Field Museum of Natural History och mer i Chicagoguiden