Chicagoguiden
1 Start
2 Om Chicago
3 Innan du reser
4 Resan
5 Chicagoguiden
6 Om oss
 » Hotell i Chicago           » Restauranger i Chicago           » Attraktioner i Chicago           » Shopping i Chicago           » Barer och klubbar i Chicago
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Chicago
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Chicago
- Reseguidens startsida
- Hotell i Chicago
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Barer och klubbar i Chicago

Nattliv i ChicagoChicago har ett vibrerande nattliv med massvis av barer och nattklubbar av olika slag. Här finns något för alla olika plånböcker och stilar!

Funky Buddha Lounge
Den här klubben ligger i ett gammalt industriområde och man får inte alltför höga förväntningar då man ser entrén, även om Buddhastatyn på den stora ståldörren väcker viss nyfikenhet. Men väl inne är stämningen den rakt motsatta. Mysig röd belysning, svart läder, leopardskinn, många ljus och antika lampor sprider en härlig och lite ovanlig känsla. Deras DJ:s tillhör de absolut bästa i Chicago och här erbjuds verkligen alla musikstilar (dance, hip hop, soul, underground, afrikanskt, ...). På torsdagar är publiken något yngre, men de två följande dagarna kännetecknas klubben av en skön, eklektisk samling av människor. Avgiften går på c:a 100 kr.
728 W. Grand Ave.

Le Passage
När man väl hittat till Le Passage (den ligger lite halvgömd i en gränd några steg från Oak Streets välkända Prada och Barneys New York) och glidit ner för den långa trappan inser man vilket skönt ställe det faktiskt är. Riktigt påkostade möbler med franskimporterade föremål i en härlig loungekänsla inbjuder till spontana konversationer. Här figurerar många vackra och rika Chicagobor och det kan emellanåt vara relativt svårt att komma in. Trevlig mix av R&B, soul, hip hop, house och jazz lockar de flesta. Här finns även Yow Bar med en legendarisk bartender som du måste uppleva i verkliga livet.
1 Oak Place.

Chicago har ett vibrerande nattlivCrobar
En klubb med något varierande kvalitet. Vissa dagar är det fantastiskt roligt, andra dagar mindre bra. Här spelas ofta house av bra DJ:s och de bästa nätterna är generellt sett tisdagar, fredagar och lördagar. Många menar att det här är Chicagos bästa dansställe och vi kan inte säga emot dem. Det som ibland är lite negativt är personalen som tenderar att vara lite ”avig”, men kan du leva med det så kan man inte klaga på mycket. Gratis entré och ganska prisvärda drinkar är ett extra plus i kanten!
1543 N Kingsbury St

Spoon
En bar och restaurang i Chicagos “gamla stan” (Old Town) i modern takvåningskänsla. Kom gärna hit på vardagarna då det är mindre folk och lite öppnare, trevligare stämning.
1240 N. Wells St.

Signature Lounge
Superb utsikt och trevlig stämning. Tyvärr dyra drinkar, men en bra plats för att spendera exempelvis den sista kvällen i Chicago om man vill avsluta resan med något speciellt!
875 N. Michigan Ave.

Lyxig champagne i Chicago i USA

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Chicagoguiden.nu - gratis resguide reseguide till Chicago i USA
Läs om Shedd Aquarium, Sears Tower (Willis Tower), Lincoln Park Zoo, Art Institute of Chicago, Field Museum of Natural History och mer i Chicagoguiden