Chicagoguiden
1 Start
2 Om Chicago
3 Innan du reser
4 Resan
5 Chicagoguiden
6 Om oss
 » Hotell i Chicago           » Restauranger i Chicago           » Attraktioner i Chicago           » Shopping i Chicago           » Barer och klubbar i Chicago
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Chicago
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Chicago
- Reseguidens startsida
- Hotell i Chicago
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Restauranger i Chicago

Chicagos restaurangutbud är inget annat än fenomenalt. Här hittar alla något gott utan några svårigheter. Staden är kanske mest känd för sina stora, amerikanska ”deep-dish”-pizzor och ”hot dogs”, men man hittar lika lätt såväl europeisk som asiatisk mat om man känner för något lite mer nyttigt.

Precis som i andra amerikanska städer finns det gott om restaurangkedjor lite överallt i Chicago. Några av våra favoriter är TGI Friday, Chili’s och Applebee’s, som alla har stora, välsmakande och prisvärda menyer med kött- och fiskrätter, sallader och mycket mer. Om du gillar italienska pastarätter i amerikanskt (läs: stort) utförande kan vi tipsa om the Olive Garden, som även den är en kedja som finns över så gott som hela USA.

Lyxmat finns över hela Chicago

Det smidigaste och snabbaste sättet att bli mätt på språng är emellertid renodlad snabbmat, och då kan det vara roligt att prova på något annat än McDonald’s (trots att McDonald’s i Chicago har deras superba Cinnamon Rolls som måste provas!). Det finns en hel del amerikanska snabbmatskedjor såsom Chick-Fil-A och Subways, som har riktigt god mat till bra priser. Kolla runt lite och stanna där det ser gott ut!

Men du ska givetvis också äta på ”vanliga” restauranger när du är i Chicago. Här nedan har vi tipsat om några av stans bästa matställen:

One Sixtyblue
En av Chicagos i särklass bästa lyxrestauranger som drivs av stjärnkocken Martial Noguier. Härlig renoverad och ombyggd gammal fabrikslokal i supermodern tappning med fantastisk, ofta experimentell, mat och dryck. I synnerhet delikat lax. Rolig kuriosa är att Michael Jordan är delägare i restaurangen.
1400 W. Randolph St.

Alinea
En annan höjdare bland lyxrestauranger i Chicago. Allt ifrån de mörka mahognyborden till de, på gränsen till överdrivna, 12- och 24-rättersmenyerna håller högsta klass och ger en exklusivitet som få andra lyckas uppnå. Tyvärr så är restaurangen inte det allra billigaste, men om man vill fira en kväll lite extra kan vi varmt rekommendera ett besök hit.
1723 N. Halsted St.

Xel-Ha
Mexikansk mat i ett intressant utförande. En relativt liten och diskret restaurang men allt smakar mycket bra och priserna är helt OK. Särskilt goda sallader (något som amerikaner, för övrigt, är riktigt duktiga på i allmänhet) och artig personal.
710 N. Wells St.

Lou Malnati's Pizzeria
Klassisk Chicagopizza – ett måste då du besöker “the windy city”! Detta är riktiga pan pizzor med mycket fyllning, tjock deg och ordentliga kanter. Om du vill äta pizza med lite bättre samvete, har de även tunnare varianter – men då kan du lika gärna gå till någon kedja som Sparrows. Bra priser.
439 N. Wells St.

Carnivale
Riktig karnevalstämning på denna kulinariska juvel i Fulton Market! Här möts yngre, trendiga Chicagobor för att avnjuta en modern tolkning av klassisk latinomat. Brasiliansk stämning med gott humör och trevlig personal.
702 W. Fulton Market

Gene & Georgetti
Ett med amerikanska mått riktigt gammalt steakhouse (öppnat 1941) som har åldrats med värdighet. Träpaneler på väggarna och härlig personal inger en genuin amerikansk känsla. Ett paradis för dig som gillar kött. Behöver vi säga mer?
500 W. Franklin St.

Indie Cafe
För dig som vill äta riktigt prisvärd japansk och thailändsk mat. Här tar man med sitt eget vin och avnjuter både mer traditionella och mer kontemporära rätter i en mysig miljö.
5951 N. Broadway

Färskt bröd från ett café i Chicago

Letar du efter hotell i Chicago?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!
 

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Chicagoguiden.nu - gratis resguide reseguide till Chicago i USA
Läs om Shedd Aquarium, Sears Tower (Willis Tower), Lincoln Park Zoo, Art Institute of Chicago, Field Museum of Natural History och mer i Chicagoguiden